kvinnen.com

Hurra! jeg er kvinne!

100 tanker

Hurra for tankene!

Tankespinn

Frustrert kjerring

Hva skal til for at et forhold skal vare?

Skilsmissetanker

Når er det på tide å gå?

Barn utenfor ekteskapet

40 år - og jeg har aldri hatt det bedre

Hva skal man få ut av livet?

 

Dikt

Erfaring

Observasjoner

 

Om å være

Takknemlig

 

Voksen med rynker og sånt

Uten utdannelse - uten mål?

 

Kjærlighet og sånn

Snart 43...

Ny epoke

Snart 45 !

En hyllest til mannen

 

Hotlist - linker

Hotlist - kvinnesider!

Kurs for kvinner?

 

Overtro

 

Min side :)

Hva lever jeg av?

Jeg er en egoist

Eksponering

Hårhygiene

Ta meg bort

Slutte å røyke?

Askeladden

 

kvinnen.com   personlig  |   overtro  |   dikt  Tanker


27.04.01

Last updated: 01.01.2008 16:02
Card reading Ask your soulmate question

 


Uten utdannelse - uten mål?

Barn utenfor ekteskapet

Skilsmissetanker

Uten utdannelse - uten mål?

Kjærlighet og sånn

Hva skal man få ut av livet?

Voksen med rynker og sånn

Hårhygiene

Prevensjon?

En tanke om gamle damer & unge menn

Observasjoner

Tankespinn

Verdier

Kjerring


Ser man seg rundt, så er ikke jo ofte at livet går til helvete fordi man ikke har utdannelse. Det går oftere til helvete, dersom alle forteller deg at det er den veien det skal gå! - Men det er like greit å bygge basisen på må-skolen, og så velge hvordan man ønsker den videre skolegangen derfra. Det viktigste på de videre skolene er at man faktisk klarer å bygge en motivasjon, - ikke bare for å starte, men for å gjøre det godt, når man først skal bruke tiden og pengene sine der. For "å ha tapt-følelsen" ødelegger mye mer enn følelsen av at man kan den dagen man gidder! :)

Det er lov å ha drømmer, det er lov å ikke ha utdannelse, og det er lov å lære seg det man trenger etter hvert. Det er kanskje ikke den klokeste måten å gjøre det på, men den passer for veldig mange.

Det er ikke alle som ser glede og verdi nok i å bruke de første 25 årene til å lære fra skolebenk og bøker, bare for å ha en tittel og en (relativt) høy lønn. Det er noen som har andre verdier, som kanskje ikke gir så mange kroner til noen kasser, men som gir et like verdifullt og opplevelsesrikt liv på andre måter! 

Og for noen av oss er Livet selve målet. Det å få lov til å være her og å leve de dagene vi har fått. For tiden vi har fått her, er jo relativt individuelt betinget, og opplevelsen av det vi gjør er svært forskjellig opplevd. Da blir det liksom litt slitsomt å måtte ta "allmuens" betraktninger av eget liv til etterretning for å finne ut hvor vellykket man skal føle seg :) Så har man bare klart å styre unna de konservative blikkene, og tør å være den man nå engang faktisk er, så er man nok lykkeligere og bedre utviklet i hodet enn de fleste! (Jeg håper den provoserer!!!)

Uten utdannelse er ikke uten mål, og slettes ikke uten mening. Det er bare en annen vei å gå gjennom livet på!

Det er ikke alltid sånn det fungerer, og det kan vel alle som sitter rundt omkring uten utdannelse bekrefte? Det er klart vi har mål!

Og jeg er en av dem!

Det er kanskje slik at det er lettere å gjøre det bra på skolen, dersom man tidlig i livet vet man skal bli? Da er det jo liksom lettere å finne en mening med å gjøre det bra på skolen; man vet hva man trenger av utdannelse for å nå Drømmen sin!
Det er derimot ikke fullt så motiverende å slite med fag som verken gir glede eller tilsynelatende mening, når målet ikke er der. Den eneste motiverende faktoren dukker opp i små logiske hoder, dersom man klarer å fortelle dem at det er greit å ikke bli stoppet av dårlige karakterer den dagen man eventuelt skulle finne ut hva man vil bli. 

Så et av målene mine for tiden! - er å få mine små etterkommere (som stadig vokser meg over hodet i ett og alt...) til å skjønne det jeg aldri kom på - ! 

Det er også lurt å fortelle de små målløse hodene at når man likevel skal bruke timene sine på en skolebenk (noe som man selvfølgelig ikke kommer utenom, selv uten mål), - så er det veldig smart å gjøre maksimalt ut av det - med eller uten mål, lyst, motivasjon eller andre ting som enkelte er velsignet med. 
Man må jo være der likevel, så hvorfor understreke følelsen av det er helt bortkastet?
Dessuten er det ikke så dumt å appellere til den gode følelsen det er å få til noe. For, for alt man vet - så er det akkurat det man selv likte minst på skolen, som den lille poden liker best... bare han kommer nok inn i det...  Og den følelsen kan komme fort, dersom han bare har lest de sidene han skal, og lært seg det som er forventet til de utallige ukeprøvene, lekseprøvene, tentamnene - eller hva alle disse trettsomme prøvene måtte kalles.

Det er lett å motivere til gode følelser.
Det er like lett å glemme å gjøre det.

Og de vonde følelsene blir fort hengemyrer.

Det er i hvert fall sånn for mange, at selv om de ikke har en utdannelse, til tross for at de kanskje har god tid til å skaffe seg en, så har de en haug med Drømmer. Drømmer som krever en viss kunnskapsrelatert basis. 

Man får nok noe av denne basisen på den skolen man gå, og man får stort sett resten plassert akkurat der den skal være, etter som årene går.